Gitaardocenten

Maurits Hortensius

Ik ben opgegroeid in de buurt van Rotterdam en begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. Mijn eerste grote inspiratiebronnen waren rock- en bluesgitaristen zoals Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Duane Allman, maar ook jazz, flamenco en klassiek gitaar hadden mijn belangstelling.

Vanaf de vierde klas vervolgde ik mijn middelbare school op de Havo voor muziek en dans van Codarts, waar ik in 2009 eindexamen deed op elektrisch gitaar. Tijdens mijn studie nam ik les bij gitaristen John Fillmore, Gerardo Nuñez en Koos Dekker, en volgde ik cursussen pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam. Inmiddels ben ik veertien jaar werkzaam als gitaar- en muziekdocent. Ik geef les op zowel elektrisch als akoestisch gitaar en je kunt bij mij terecht voor verschillende stijlen. Van blues en rock tot jazz en klassiek. Naast het lesgeven, schrijf en produceer ik mijn eigen muziek.

Mijn lessen kenmerken zich door een ontspannen sfeer en persoonlijke begeleiding. Er wordt aandacht besteed aan alle vaardigheden die nodig zijn om goed gitaar te leren spelen, van de technische en theoretische basis, houding en toonvorming, tot de ontwikkeling van muzikaal gevoel en creativiteit. Lijkt het je leuk om een proefles bij mij te volgen? Meld je dan aan via ons contactformulier of mail naar maurits@gitaarschoolrotterdam.nl


Koos Dekker

Op mijn veertiende kreeg ik een gitaar en ik was meteen verliefd. In eerste instantie waren het de platen van Jimi Hendrix die mij inspireerden maar via mijn gitaarleraar ontdekte ik nog veel meer soorten muziek. Een studie klassiek muziek aan het conservatorium was voor mij een logische keuze en in 2005 behaalde ik mijn diploma. Muziek is mijn passie, werk, hobby en uitlaatklep.

Samen met Rob Nobel richtte ik in 2005 de gitaarschool op en sindsdien probeer ik mijn passie voor muziek over te dragen aan iedereen die bereid is om tijd en energie in het musiceren te steken.

Wat ik leuk vind aan het lesgeven is het persoonlijk contact met mensen van verschillende culturen en leeftijden, zowel beginners als gevorderden. Ik hou van de uitdaging om het meest uit iedere leerling te halen.

Op het moment ben ik druk bezig mijzelf om te scholen tot IT’er en daarom alleen betrokken bij de website en de organisatie. In de toekomst verwacht ik weer tijd te hebben om leerlingen aan te nemen.