Privé Gitaarles

Voor leerlingen die een persoonlijke benadering willen, bieden we privé gitaarlessen aan. De lessen worden zoveel mogelijk op de eigen wensen van de leerling afgestemd. Zo kun je zelf aangeven welke nummers en muziekstijl je wilt spelen. Je leert zo in je eigen tempo en op de manier die het beste bij jou aansluit. Je kunt bij ons terecht voor verschillende muziekgenres, van jazz en rock op elektrisch gitaar, tot klassiek en fingerstyle op akoestisch gitaar.


Hoe ziet een privéles eruit?

We beginnen de les meestal met een korte warm-up, een technische oefening om de vingers los te maken. Dat kan een eenvoudige aanslagoefening zijn, het spelen een toonladder of een reeks van arpeggio’s. Na de warm-up herhalen we meestal wat we in de vorige les hebben gespeeld en als dat goed gaat, beginnen we aan iets nieuws.


Elke les is weer anders! Soms spelen we veel samen, bijvoorbeeld om gevoel te ontwikkelen voor het ritme in een bepaald nummer of muziekstuk. Een andere keer krijg je wat meer uitleg of speel je juist zelf wat voor.


We staan altijd open voor suggesties over wat we tijdens de gitaarles gaan behandelen. Soms is het goed om een specifiek lesprogramma te volgen, maar dat doen we altijd in overleg. Wil je uitleg over theorie, samen een bepaald nummer uitzoeken, oefenen met noten lezen of juist met soleren en improviseren? Wanneer je privéles volgt, is de keuze aan jou.


Wil je zelf ervaren hoe wij lesgeven? Meld je aan voor een gratis proefles via ons contactformulier, of stuur een mail naar info@gitaarschoolrotterdam.nl